Αναγνώστες

e-referrers...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μοιραστείτε το...

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Πόσα γράμματα έμαθες σήμερα παιδί μου?

Όταν ήμουν μικρός και γύριζα τα μεσημέρια στο σπίτι μετά το σχολείο, ακολουθώντας πάντα την ίδια διαδρομή, περνούσα έξω από το σπίτι ενός γείτονα. Όποτε τύχαινε και ήταν στην αυλή και με έβλεπε με τη σάκα στον ώμο, ο παπούλης μου έκανε την ίδια ερώτηση:
Ε Μιχαλιό! Έμαθες πολλά γράμματα σήμερα? Γέμισες ένα τσουβάλι?

Σήμερα θυμήθηκα τον παπούλη και την ερώτηση που μου έκανε αφού από το μεσημέρι και μετά έχω μάθει "ένα τσουβάλι ...γράμματα"!

Τι έμαθα λοιπόν σήμερα?

Έμαθα ότι ενώ στην Ελλάδα υπάρχει η γνωστή κατάσταση με την υποχρηματοδότηση της παιδείας και ειδικότερα των πανεπιστημίων, και ενώ όλοι θυμόμαστε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και τα επεισόδια που έγιναν πέρυσι, την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτεί το πανεπιστήμιο Tafts όπου σπούδασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής και έκανε και ένα μέρος των σπουδών της η σύζυγός του Νατάσα.

Έμαθα ότι την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας των Σκοπίων υλοποιεί το πρόγραμμα "Υπολογιστής για κάθε παιδί" και οι υπολογιστές χρησιμοποιούν το δωρεάν λειτουργικό Linux και τις δωρεάν εφαρμογές γραφείου OpenOffice, την ίδια στιγμή ο Έλληνας Υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης κατέθεσε σχέδιο νόμου για την κύρωση συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και την Microsoft.
Δείτε το σχετικό άρθρο στο Πρόχειρο Τετράδιο

Έμαθα ότι βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης έγινε "γέφυρα" για την προσπάθεια χρημάτισης δημοσιογράφου από τον επικεφαλής του ...ΣΔΟΕ!!!

Έμαθα ότι μια συνδικαλίστρια της Ν.Δ. έκανε καταγγελίες για ένα σωρό σκάνδαλα της κυβέρνησης του κόμματός της στα αρμόδια όργανα και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για αυτό.

Έμαθα από τον κ. Γιακουμάτο, βουλευτή και πρώην Υπουργό της κυβέρνησης της Ν.Δ., ότι οι σεξουαλικές σχέσεις του Ζαχόπουλου με την κυρία Τσέκου ήταν ...παραβατική συμπεριφορά και γι' αυτό απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση.

Έμαθα ότι η κυβένηση ολοκλήρωσε το διάλογο για το ασφαλιστικό χωρίς καν να τον ανοίξει.

Έμαθα ότι τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Ε.Ε. ο διαγωνισμός για την παραχώριση του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΠ.

Έμαθα και πολλά άλλα "γράμματα" αλλά επειδή το πρόγραμμα της σημερινής μέρας ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο χρειάζεται και διάβασμα στο σπίτι για να τα εμπεδώσω καλύτερα.

Όλα αυτά τα διδάχτηκα σήμερα την στιγμή που ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής έβγαζε λόγο για την διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα μας...