Αναγνώστες

e-referrers...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μοιραστείτε το...

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Με αφορμή ένα προηγούμενο post που έκανα για συγκεκριμένο Δήμο θα ήθελα να γράψω μερικές σκέψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Θέλω να μιλήσω κυρίως για τους μικρούς Δήμους που βρίσκονται στην περιφέρεια. Από το 1998 που έγινε ο πρώτος Καποδίστριας έχω μια σχετική επαφή με τα προεκλογικά αλλά και τα μετεκλογικά στο Δήμο που ανήκω αλλά και λίγο ή πολύ και στους γειτονικούς Δήμους.

Τόσα χρόνια τώρα πάντα την ίδια απορία έχω!!!

Υπάρχει περίπτωση ποτέ - με τον τρόπο που επιλέγονται οι υποψήφιοι για κάθε σχήμα - να γίνει κάτι το αξιόλογο στην εκάστοτε περιοχή?

Τι εννοώ?

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει μόνο στο Δήμο που ανήκω το φαινόμενο να επιλέγονται οι υποψήφιοι σύμφωνα με το "σόι" τους, ανεξάρτητα από τις ικανότητες τους, τη μόρφωσή τους, τα προσόντα τους και ότι άλλο χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με τα κοινά.

Το μόνο κρητίριο είναι το πόσους συγγενείς-ψήφους έχει! Όχι πόσους ψηφοφόρους μπορεί να πείσει να ψηφίσουν το συγκεκριμένο σχήμα γιατί έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την περιοχή, αλλά πόσες ψήφους έχει σίγουρες!

Το τι μπορεί να κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος αν εκλεγεί δεν έχει σημασία.

Και ξαναρωτάω.

Υπάρχει περίπτωση ποτέ να προκόψει η ελληνική περιφέρεια με αυτό το σύστημα?

Εκλέγονται άνθρωποι που δεν ξέρουν πως να συντάξουν μια επιστολή!!! Και αυτοί συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Τοπικό Συμβούλιο. Καμιά φορά είναι πρόεδροι Τοπικού Συμβουλίου ή Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτοί οι άνθρωποι μας διοικούν!!!!!!!

Πως μπορεί να αλλάξει αυτό?
Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω κάποια πρόταση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα!

1 σχόλια:

still-elate είπε...

αααα.... απλούστατο!!!

Τα ριχνουμε ολα στο Δημαρχο... Εκείνος "πέφτει", κι εμείς ξανακατεβαίνουμε ωραιότατα για συμβουλοι...

Καλό ε???
Αποτελεσματικότατο...
Εκτός αν ο Δήμαρχος ειναι ή τζιμάνι (σπανιως), ή ...λαμογιο (συνηθως), οπότε ΔΕΝ πιάνει...