Αναγνώστες

e-referrers...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μοιραστείτε το...

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Μια βδομάδα στο χωριό!

Την περασμένη τετάρτη έφυγα από το Ηράκλειο και πήγα στο χωριό μου για μια βδομαδούλα ώστε να δω την οικογένειά μου και να βοηθήσω και λίγο στις δουλειές!

Χαλάρωσα, συζήτησα, είδα συγγενείς και φίλους, πήγα για ψάρεμα, κουράστικα και λίγο αφού η δουλειά του αγρότη είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά πέρασα μια πολύ καλή εβδομάδα.

Αυτή τη βδομάδα διαπίστωσα αρκετά πράγματα στο χωριό. Internet δεν είχα, οπότε ενημερωνόμουν από την τηλεόραση. Απο την τηλεόραση ενημερώνονται και όλοι εκεί. Είναι αρκετοί που έχουν internet στο χωριό αλλά το χρησιμοποιούν για άλλα πράγματα. Πάντως όχι για την ενημέρωσή τους.

Ένα βράδυ βρέθηκα να συζητάω με μια θεία μου και αφού λέγαμε για την επικαιρότητα ανέφερα το όνομα Παπανδρέου. Πετάχτηκε αμέσως και είπε : "Ποιος? Ο Ανδρέας?" !

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστός ως ...Γιωργάκης.

Απο διάφορες άλλες συζητήσεις κατάλαβα ότι δεν έχουν ιδέα για τον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και για το συνέδριο οι περισσότεροι, σε ένα χωριό που είναι "πράσινο" !!!

Οι περισσότεροι είναι πεπεισμένοι ότι το ΠΑΣΟΚ "τελείωσε"! Το ΠΑΣΟΚ διάλυσε! Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει!

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειχναν για τον Αρχιεπίσκοπο!

Δεν βλέπουν Τριανταφυλλόπουλο, Πρετεντέρη, Ευαγγελάτο, Χαρδαβέλα κ.α. αφού είναι καταπονημένοι από τη δουλειά στα χωράφια όλη μέρα και κοιμούνται νωρίς.

Παρακολουθούν τα μεσημεριανά, αφού εκείνη την ώρα είναι στο σπίτι για το μεσημεριανό φαγητό.

Το βράδυ την ώρα των δελτίων ειδήσεων οι περισσότεροι είναι στο καφενείο και παίζουν χαρτάκι ή σε καμιά ταβερνούλα και πίνουν τα κρασάκια τους με την παρέα τους.

Είναι ήρεμοι και το μόνο που τους απασχολεί πέρα από τα προβλήματα επιβίωσης είναι να ξεκουραστούν λίγο.

Δεν δέχονται καταιγισμό πληροφοριών. Θα δουν ότι δουν και αυτό είναι. Δεν σκάνε κιόλας. Είναι σαν να γίνονται αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση σε άλλη χώρα.

Από την μια νευρίαζα με την κατάσταση και από την άλλη μου άρεσε...

Νευρίαζα γιατί γίνονται τόσα γύρω μας που μας επηρεάζουν άμεσα και αυτοί "πέρα βρέχει" !

Μου άρεσε γιατί ηρέμισα αυτό το διάστημα. Αδειασε το μυαλό μου. Δεν με προβλημάτιζαν ένα σωρό πράγματα. Δεν νευρίαζα για τον κάθε λαμόγιο πολιτικό και δημοσιογράφο.

Δεν ξέρω αν είναι καλά ή κακά αλλά ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα !!!

5 σχόλια:

marym είπε...

Σε ένα τέτοιο χωριό ζω και γω σύντροφε ΜΜ και μόνο ΝΕΥΡΙΑΖΩ, γιατί ζω εδώ κάθε μέρα.
Πήγα σε μιά ταβέρνα προχθές με κάτι φίλους και το μόνο που λέγανε ήταν τι έλεγε ο "Μάκης" και η Τρέμη.Το τι λεέι το ΠΑΣΟΚ ,ιδέα δεν έχουμε.Και αυτό είναι απαξίωση του αγώνα που κάνει ο πρόεδρος και μεις μαζί του.Τι προτείνεις σύντροφε.. έχω αγχωθεί!
Φιλικά
Μαίρη Μ.

Minadakis M. είπε...

Νομίζω πως το μόνο που ίσως μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να ξυπνήσει τον κόσμο αγαπητή Μαίρη είναι ένα μεγάλο "μπαμ" στο συνέδριο!! Να γίνει κάτι που να ταράξει τα νερά, να χαλάσει τη σούπα όπως λένε άλλοι!

Να γίνει ένα συνέδριο που θα αναγκάσει τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με το ΠΑΣΟΚ με διαφορετικό τρόπο από ότι σήμερα!

Να γίνει ένα συνέδριο που θα κάνει πραγματικά αίσθηση στον κόσμο! Θα ακούστούν σημαντικά και ουσιαστικά πράγματα! Να γίνει ένα συνέδριο καινοτόμο, διαφορετικό, με ουσία όπως πρέπει να είναι και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!

Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
Πρέπει να γίνει ένα ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς αγαπητή Μαίρη νομίζω πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που κάνουμε τώρα! Να καταθέτουμε τις απόψεις μας και να συμμετέχουμε ενεργά στον προσυνεδριακό διάλογο για να φτάσουμε σε ένα συνέδριο σαν αυτό που αναφέρθηκα παραπάνω!

Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία δεν ξέρω αν θα μας δοθεί και άλλη...!

Ανώνυμος είπε...

Nαι στο συνέδριο και εμείς με την κατάθεση απόψεων;αλλά έχω προβληματιστεί σύντροφε ...που πάμε.
Η ισχυρή Ελλάδα του Καραμανλή είναι μια χώρα με αβυσσαλέο δημόσιο χρέος ; με απαρχαιωμένο εργασιακό καθεστώς ; με έλλειμμα ανταγωνιστικότητας ; με καθυστερημένη παιδεία ; με ομόλογα ; με υποκλοπές ; με Ζαχόπουλους ; με Κουκοδήμους .
Μια χώρα που δουλεύει για να προλάβει τον Αλογοσκούφη με τις απογραφές του ; τον Καραμανλή με τους συμμάχους του ; μεγαλοκατασκευαστές ; μεγαλοεκδότες ; μεγαλοεπειχειρηματίες ….την Μπακογιάννη με τις ηθικολογικές ρητορείες της ; και οι αντοχές μας δοκιμάζονται καθημερινά.
Μια χώρα που καθημερινά πάει και έρχεται ; συνθλίβεται από τις πολιτικές μιας εξουσίας χαμηλών προδιαγραφών και ανύπαρκτης ποιότητας ; μιας εξουσίας που αυθαιρετεί θέτοντας όλες τις υποθέσεις που « φέρνει στο φως» στο ΑΡΧΕΙΟ!!!
Η κομματική αναξιοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις και ο κρατικός παρασιτισμός σε όλο τους το μεγαλείο…και αναρωτιέμαι.
Βλέπουμε τηλεόραση; διαβάζουμε εφημερίδες; παρακολουθούμε όλες τις δημοσκοπήσεις; συζητάμε για την απελπιστική κατάσταση που βιώνουμε …και δεν αντιδρούμε!
Δεν αντιδρούμε !!! Γιατί?
Είμαστε 100 άνθρωποι στο διαδίκτυο και προβληματιζόμαστε και διαφωνούμε και συμφωνούμε και όταν βγούμε έξω στον δρόμο δεν βρίσκουμε κανέναν που να θέλει να δράσει.

Μαίρη

(τα ερωτηματικά είναι αντί για κόμα..συγγνώμη έχω πρόβλημα με το πλήκτρο)

Minadakis M. είπε...

Αγαπητή Μαίρη

Συμμερίζομαι την αγανάκτισή σου και τον προβληματισμό σου και ομολογώ πως ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό είχα και έχω και εγώ αλλά είμαι σίγουρος πως τον έχουν και πολλοί άλλοι.

Έχω δώσει μια απάντηση σε αυτό την οποία θα την βρείς στο post http://minadakis.blogspot.com/2008/01/blog-post_6899.html

Δεν είναι φυσικά η απάντηση που απαντάει στο πρόβλημα εξ' ολοκλήρου αλλά τουλάχιστον σε ένα μέρος του νομίζω πως το καλύπτει.

Ο κόσμος Μαίρη δεν αντιδρά γιατί έχει απογοητευτεί και έχει κουραστεί. Βλέπει τα χάλια που υπάρχουν. Ξέρει πως τον κοροϊδεύουν. Γνωρίζει ότι τον χρησιμοποιούν. Και φοβάται να αφήσει την ηρεμία του.

Θέλω να σου πω πως έχω απογοητευτεί πολύ από την κατάσταση αυτή που περιγράφεις που δυστυχώς είναι ένα μόνο μικρό μέρος της πραγματικότητας, όμως νομίζω πως σιγά σιγά πλησιάζουμε στο τέλος. Όσο πιο χαμηλά θα πέφτουμε τόσο περισσότεροι θα γίνονται αυτοί που θα αντιδρούν.

Έχω την εντύπωση ότι είμαστε καταδικασμένοι να φτάσουμε στον πάτο για να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε.

Θέλεις να σου πω τι είναι αυτό που με τρομάζει περισσότερο?

Δεν είναι το ότι είμαστε σε άθλια κατάσταση σαν χώρα.

Δεν είναι ούτε η πρόβλεψη ότι θα πέσουμε πιο χαμηλά.

Τρομάζω με την σκέψη ότι όταν θα έρθει η ώρα να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε δεν θα υπάρχει κάποιος που να ξέρει το δρόμο.
Δεν θα υπάρχει κάποιος που θα μας πάρει από το χέρι και θα μας ξαναπάει εκεί που πρέπει, εκεί που μας αξίζει.

Και δεν θα υπάρχει αγαπητή Μαίρη γιατί είμαστε λίγοι αυτοί που θέλουμε τον πρόεδρο για να μας οδηγήσει αυτός.

Δυστύχώς δεν βλέπω κάποιον άλλον που να μπορεί και να αντέχει να το κάνει αυτό. Και δυστυχώς ο Παπανδρέου, επειδή είναι αυτός που μπορεί, δέχεται σκληρές επιθέσεις και πολλά πυρά. Δεν ξέρω αν θα είναι εκεί την ώρα που θα χρειάζεται.

Επειδή όμως πρέπει να έρθει γρήγορα αυτή η ώρα, γιατί θα είναι καλύτερο για όλους μας, πρέπει να γίνει κάτι ώστε να ενοχλήσει "θετικά" τον πολύ κόσμο. Να ταράξει την μάζα.

Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να τραβήξουμε τα ΜΜΕ πάνω στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Να δει ο κόσμος και να ακούσει κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο, κάτι πολύ δυνατό.

Να δει ότι υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.

Έτσι θα γίνει λιγότερο καχύποπτος σε αυτά που θα ακούει από τον καθένα μας αλλά και περισσότερο δεκτικός στις θέσεις και προτάσεις μας.

Δυστυχώς δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Αλλά νομίζω πως αξίζει κάθε προσπάθεια.

Με εκτίμηση
Μιχάλης.

marym είπε...

Mιχάλη δεν θέλω να σε κουράζω ειδικά Σαββατόβραδο που όλοι "διασκεδάζουν" αλλά θα σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Και γω φοβάμαι μήπως δεν αντέξει ο Πρόεδρος και επίσης φοβάμαι μήπως στο συνέδριο δημιουργηθούν άλλα προβλήματα που αντί να ενώσουν τελικά να χωρίσουν την πολύφερνη βάση.
Αλλά έχεις δίκαιο πρέπει να είμαστε λίγο αισιόδοξοι!
Έίναι χαρά μου που μπορώ να συνομιλώ μαζί σου και είναι τιμή για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν φωνές σαν την δική σου.

Συντροφικά

Μαίρη