Αναγνώστες

e-referrers...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μοιραστείτε το...

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Τι άλλο περιμένουμε????????????

Για μια ακόμα φορά γίνεται ένα μπάχαλο μέσα στο μυαλό μου με όλα αυτά που συμβαίνουν. Δε ξέρω τι να σκεφτώ, τι να πω, τι να γράψω και σε γενικές γραμμές είμαι λίγο αποπροσανατολισμένος.

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που πραγματικά δεν προλαβαίνει κανείς ούτε καν να τα συνειδητοποιήσει. "Σκάει" ένα θέμα και πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει "τσουπ" πετάγεται κάτι άλλο.

Ενώ λοιπόν γίνεται όλος αυτός ο "χαμός" και ήμουν σε σχετική σύγχυση ήρθε κάτι να με βγάλει λίγο έξω από το "τσίρκο" και να δω τα πράγματα κάπως διαφορετικά.

Τον τελευταίο καιρό επισκέπτομαι συχνά το χωριό μου για πολλους και διάφορους λόγους. Παρατήρησα ότι όποτε πηγαίνω εκεί όλο και κάτι γίνεται που μου τραβάει το ενδιαφέρον περισσότερο από τα θέματα που βλέπω στις ειδήσεις και γενικά από αυτά που με απασχολούν εδώ στην πόλη.

Αυτό δεν ξέρω που οφείλεται. Ίσως επειδή εκεί έρχομαι σε άμεση επαφή με περισσότερα άτομα και οι συζητήσεις είναι άλλου τύπου και διαφορετικού περιεχομένου.

Πριν μερικές μέρες λοιπόν που ήμουν πάλι στο χωριό είχα επισκεφθεί την γιαγιά μου. Είναι μια γριούλα 85 ετών που ζει μόνη της και δεν έχει περάσει και πολύ καλά στη ζωή της. Μου έχει κάνει άπειρες ιστορίες για το πως μεγάλωσε, ότι δεν είχε μάνα, ότι δούλευε αυτή και τα αδέρφια της από 7-8 χρονών για να ζήσουν, ότι έκανε καθημερινά 2-3 φορές απόσταση 5 χλμ με τα πόδια γιατί έπρεπε να πηγαίνει στο δίπλα χωριό, ότι ήταν εποχές που δεν είχαν να φάνε και πολλά άλλα.

Αυτή την κατάσταση την βίωσαν και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ηλικιωμένοι του χωριού αλλα και της περιοχής.

Αυτή η γριούλα λοιπόν που είναι 85 χρονών, ζει μόνη της, όπως ανέφερα, σε ένα σπίτι που έχει σαν θέρμανση ένα τζάκι. Τίποτα άλλο. Ούτε καλοριφέρ, ούτε σόμπες, ούτε air-contition. Μόνο ένα τζάκι.

Όταν ήμουν λοιπόν εκεί πριν μερικές μέρες μου είπε πως πρέπει να παραγγείλει να τις φέρουν καυσόξυλα γιατί αυτά που έχει τελειώνουν. Την ρώτησα πόσα ξύλα έχει κάψει στο τζάκι φέτος και μου απάντησε 5-6 τόνους. Μετά την ρώτησα τι τιμή έχει ο τόνος και μου είπε 130 ευρώ και πως χρειάζεται τουλάχιστον ένα τόνο ακόμα.

Δηλάδή αυτή η γριούλα που έχει σαν μόνη θέρμανση το τζάκι της χρειάζεται 7*130=910 ευρώ για να ζεσταθεί ένα χειμώνα.

Εκτός από τη θέρμανση έχει και τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το νερό αλλά και τα φάρμακά της που είναι κάμποσα και όπως όλοι οι άνθρωποι πρέπει και αυτή να φάει κάτι για να ζήσει.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε τους υπολογισμούς.

ΔΕΗ = 50-60 ευρώ το δίμηνο => 30 ευρώ το μήνα => 12*30 = 360 ευρώ το χρόνο.
ΟΤΕ = 40 ευρώ το δίμηνο => 20 ευρώ το μήνα => 12*20 = 240 ευρώ το χρόνο.
Φάρμακα = 30 ευρώ το μήνα => 12*30 = 360 ευρώ το χρόνο.

ΔΕΗ+ΟΤΕ+Φαρμακα+Θέρμανση = 360 + 240 + 360 + 910 = 1870

1870 ευρώ λοιπόν χωρίς να φάει να πιει και να ντυθεί.

Για να φάει λοιπόν να πιει και να ντυθεί δεν θα χρειάζεται το λιγότερο 150 ευρώ το μήνα? 150*12 = 1800 ευρώ!!

Άρα έχουμε 1870 + 1800 = 3670 ευρώ!!!!!!!!

Και όλα αυτά χωρίς να τύχει κάτι έκτακτο.

Το καλό είναι τώρα.

Ξέρετε πόση σύνταξη παίρνει???

230 ευρώ το μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή 230 * 14 = 3220 ευρώ το χρόνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή με λίγα λόγια αυτή η γυναίκα δεν μπορεί να επιβιώσει.


Μετά από όλα αυτά εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον Ζαχόπουλο, την Τσέκου, τον Θέμο, τον Μάκη, τους ανώνυμους bloggers(γιατί αυτοί μας φταίνε τώρα), και κυνηγάμε φαντάσματα....

Από την τηλεόραση προσπαθούν να μας πείσουν οτι ο Παπανδρέου είναι ανίκανος και άσχετος, ο Τσίπρας είναι το μέλλον της Χώρας, η Κυβέρνηση είναι καλύτερη από την αντιπολίτευση, ότι ο Θέμος μάζευε ένα ένα τα 5 εκατομύρια ευρώ και ότι ο Μάκης έχει ΜΟΝΟ 500000 στην τράπεζα.

Πού ζούμε ρε παιδιά? Τι κάνουμε? Τι μας έχουν κάνει?

Πήγα χθες στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας και πήρα 5 σακούλες πράγματα και 3 εξάδες νερό και έδωσα 150 ευρώ!!!!!!
Και η απάντηση της Κυβέρνησης για την ακρίβεια είναι ότι φταίει το ...ΠΑΣΟΚ!!!!!

Θα τρελαθούμε τελείως??????????
Σε πόσο βαθύ ύπνο μας έχουν ρίξει????????
Γιατί δεν αντιδρούμε?????


Τι άλλο περιμένουμε??????????