Αναγνώστες

e-referrers...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μοιραστείτε το...

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Για ποιο λόγο...????

Θέλω και γω με τη σειρά μου να σχολιάσω τις εξελίξεις που έχουν γίνει τελευταία για το θέμα των blogs.
Αυτό το θέμα έχει εξελιχθεί λίγο περίεργα...

Και εξηγούμαι :

Εντελώς ξαφνικά τα blogs πήραν μια δημοσιότητα άνευ προηγούμενου. Φυσικά αυτό έγινε με όχι και τον καλύτερο τρόπο αφού ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ένας "εκβιασμός" και κάποιες "συκοφαντίες" που έγιναν(?) μέσω συγκεκριμένου blog.

Οι πληροφορίες άρχισαν να λένε αμέσως για "φήμωση" που θα επιχειρηθεί στα blogs με κάποιο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να μπει "τάξη" στον κυβερνοχώρο και να βάλει στη θέση τους τους οποιους "εκβιαστές" και "συκοφάντες".

Τα δελτία ειδήσεων άρχισαν να αφιερώνουν 5-λεπτα και 10-λεπτα για το θέμα, και τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, έπαιρναν "σβάρνα" όλα ανεξαιρέτως τα blogs και τα κατέκριναν, πολύ συχνά μάλιστα χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι και τι σκοπό έχει ένα blog.

Τα blogs από τη μεριά τους αντέδρασαν και έγραφαν τη δική τους άποψη για το θέμα postαροντας συνεχώς με αγανάκτιση, θυμό, ειρωνία, χιούμορ αλλά και με ψυχραιμία!!!

Χθες λοιπόν ήρθε κάτι που ομολογουμένως είναι αρκετά περίεργο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έβγαλε την παρακάτων ανακοίνωση :

* Με την ισχύουσα ποινική νομοθεσία, χωρίς πρόσθετες ειδικές διατάξεις, η αντιμετώπιση των αδικημάτων στο διαδίκτυο


Αυτό εμένα μου δημιουργεί κάποια ερωτήματα.

Γιατί η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο για την αντιμετώσπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος αφήνοντας να εννοηθεί πως ενοχλείται από τα blogs και να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα και στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα?

Γιατί η κυβέρνηση μέσω του κ.Αλογοσκούφη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι κρύβεται πίσω από τα "κακά" blogs?


Μια απάντηση είναι πως η κυβέρνηση λέει ψέματα. Λεεί πως ετοιμάζει νομοσχέδιο και στη συνέχεια ..τίποτα!

Μια δεύτερη απάντηση είναι πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται και απλά ήθελε να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ!

Μια τρίτη απάντηση είναι πως η κυβένηση βλέπει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο διαδίκτυο και θέλει να το λύσει αλλά ...δεν μπορεί.

Μια τέταρτη απάντηση είναι πως η κυβέρνηση δέχτηκε αυτό που είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου, πως τα ποινικά αδικήματα είναι ποινικά αδικηματα όπου και αν γίνονται και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται, και το έκανε πράξη.

Μια πέμπτη απάντηση είναι πως η κυβένηση προσπάθησε να "πνίξει" την δυναμική που αναπτύσεται από τα blogs αλλά φοβήθηκε την αντίδραση που υπήρξε από τους bloggers και έκανε πίσω.

Μια έκτη απάντηση είναι πως η κυβέρνηση ήθελε να αποπροσανατολίσει τους bloggers με αυτό το θέμα, να τους εκφοβίσει και να τους πανικοβάλει ώστε να ανακοπεί η δυναμική ενασχόληση τους με την επικαιρότητα.

Μια έβδομη απάντηση είναι πως η κίνηση αυτή ήταν άλλη μια από τις πολλές προσπάθειες της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει τα δελτία ειδήσεων και κατά συνέπεια την κοινή γνώμη από τα συνεχόμενα τα σκάνδαλα που βγαίνουν στην επιφάνεια.


Δεν ξέρω ποια από όλες τις απαντήσεις είναι σωστή. Πιθανόν να μην είναι καμία αλλά δυστυχώς δεν βλέπω καμία απάντηση που να δικαιολογεί θετικά όλο αυτό. Δεν νομίζω πως θα δωθεί πειστική απάντηση ποτέ, όπως και στα περισσότερα θέματα που προκύπτουν κατά καιρούς.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλες και εξυπνες οι ενδεχομενες απαντησεις που υποψιαζεσαι.Δεν τα ειχα σκεφτει ολα αυτα.Νομιζω ομως πως θα βγει κατι θετικο απο ολο αυτο.Ο κοσμος θα μαθει για τα μπλογκ.Το κακο ειναι οτι εξαιτιας της τηλεορασης μερικοι νομιζουν οτι οι μπλογκερ ειναι εκβιαστες και συκοφαντες.