Αναγνώστες

e-referrers...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μοιραστείτε το...

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Σας παρακαλούμε κύριοι Επιχειρηματίες...!!!!!!

Έχουμε πρόβλημα με την ακρίβεια!!

Σύμφωνοι???
Σύμφωνοι!!!!

Τί θα έκανε κάθε υπεύθυνη και σωστή κυβέρνηση?
Θα έπερνε μέτρα που:

--> θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και
--> θα μπορούσαν να εφαρμοστούν

Σύμφωνοι???
Σύμφωνοι!!!!


Τι λέτε μωρε?????
Ποιος σας τα είπε αυτά??
Μέτρα?
Τι μέτρα?
Γιατί μέτρα?

Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα!!!

Τα μέτρα κύριοι είναι μόνο για να ανακοινώνονται!!!!!!!!!
Δεν έχει σημασία αν μπορούν να εφαρμοστούν και αν θα φέρουν αποτέλεσμα!!!!

Η εποχή μας απαιτεί κλίμα συνεργασίας και ευγένειας!

Μια σύνχρονη, υπεύθυνη και σωστή κυβέρνηση που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και τον λαό που υπηρετεί πρέπει να είναι πάνω από όλα ευγενική!!!!!!!!

Με αυτή τη λογική λοιπόν και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κωστάκης ο ίδιος αποφάσισαν να κινηθούν γρήγορα για να σταματίσει αυτό το ποτάμι αυξήσεων!

Έτσι λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός (μετά από εντολή του Κωστάκη φαντάζομαι!) κάλεσε τους Επιχειρηματίες και με όλη του την ευγένια τους παρακάλεσε να μην αυξήσουν τις τιμές στα προϊόντα τους!
Μπορεί να τους παρακάλεσε να τις μειώσουν κιόλας, αλλά δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό!

Όλοι τώρα ελπίζουμε πως οι καλοί Επιχειρηματίες θα είναι και αυτοί ευγενικοί από τη μεριά τους(αφού εμπόριο χωρίς ευγένεια δε γίνεται...) και θα σταματήσει πια αυτό το μαρτύριο της ακρίβειας!!!



Έτσι δεν είναι Κωστάκη??


Έτσι αντιμετωπίζεται η ακρίβεια στις μέρες μας κύριοι!!!!!!

Αν δε με πιστεύετε ρωτήστε τον Κωστάκη!

Μπράβο!!!!!!

Επιτέλους βρέθηκε ο άνθρωπος που όταν τον προσβάλουν δημόσια και τον δυσφημούν, βρίσκει το θάρρος να βγει δημόσια και να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

Η κυρία Κασιμάτη που είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ χθες βράδυ(29/5) μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος είχε υποστηρίξει σε προηγούμενη εκπομπή του πως ο σύζυγος της κυρίας Κασιμάτη είναι ένας απατεώνας που έχει εξαπατήσει πολλούς ανυποψίαστους ανθρώπους παίρνοντας τους χρήματα για να τους πουλήσει άδειες για ταξί, με αποτέλεσμα να παίρνει τα χρήματα και να εξαφανίζεται.
Υποστήριξε επίσης πως η πεθερά του εν λόγω κυρίου και μητέρα της κυρίας Κασιμάτη, η οποία τυγχάνει να ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, εμπλέκεται η ίδια όπως και ολόκληρη η οικογένεια σε αυτό το έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, εις βάρος αυτών των ανθρώπων.
Ακόμα ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος είπε πως η μητέρα της κυρίας Κασιμάτη, η Μαίρη Κασιμάτη, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε "100 θέσεις εξουσίας", "τόση εξουσία που δεν την φαντάζεστε".
Στην εκπομπή έπαιξε και μια καταγεγραμένη τηλεφωνική συνομιλία που είχε την κυρία Μαίρη Κασιμάτη να απηλεί μια άλλη κυρία, που έχει εξαπατηθεί από τον γραμπρό της Κασιμάτη, λέγοντάς της πως αν την ξαναενοχλήσει θα την πάει στα δικαστήρια και θα της πάρει και το σπίτι της(εκεί εξοργίστηκα και εγώ!)


Η κυρία Κασιμάτη λοιπόν έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου και ξεκαθάρισε τα εξής :

1)
Δεν είναι σύζυγός της ο κύριος που κατηγορούσαν από την εκπομπή αλλά σύζυγος της αδερφής της.

2)
Η ίδια, όπως και η μητέρα της συμπάσχουν με τους εξαπατημένους ανθρώπους και εύχονται να τους απονεμηθεί δικαιοσύνη αλλά προσπαθησε να εξηγήσει πως δεν μπορούν η ίδιες να αντικαταστήσουν την δικαιοσύνη.

3)
Η μητέρα της ποτέ δεν είχε "100 θέσεις εξουσίας" όπως είπε ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος και απλά ήταν γενική διευθύντρια του ΟΔΥΕ(δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν ήταν ΟΔΥΕ ή ΟΔΙΕ) που ήταν απορροια της επαγγελματικής της πορείας και δεν είχε καμία σχέση με κομματική εξουσία. Θέση βέβαια από την οποία παραιτήθηκε(την παραίτησαν όπως είπε) αφού δεν δέχτηκε να υπογράψει σύμβαση που δεν εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον.

4)
Η συνομιλία της μητέρας της με την εξαπατηθείσα κυρία ήταν πραγματική αλλά δεν ήταν όλη η αλήθεια αυτή. Η συγκεκριμένη κυρία, σύμφωνα πάντα με την κυρία Κασιμάτη, έπερνε στο τηλέφωνο και ενοχλούσε για πολοστη φορά την μητέρα της λέγοντάς της διάφορα πράγματα(όχι καλά από ότι φαντάζεστε) αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η κυρία αυτή μαζί με το σύζυγό της είχαν στείλει αμέτρητα υβριστικά και ειρωνικά e-mail στην κυρία Μαίρη Κασιμάτη και είχαν δημιουργήσει και blog στο οποίο είχαν την φωτογραφία της και την χαρακτήριζαν απατεώνα!



Η κυρία Κασιμάτη κάλεσε τον κύριο Τριανταφυλλόπουλο να της απαριθμήσει τις θέσεις εξουσίας που κατείχε η μητέρα της και ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος άλλαζε συνεχώς θέμα!!!

Η κυρία Κασιμάτη κάλεσε τον κύριο Τριανταφυλλόπουλο να πει δημόσια ποιες είναι οι αξιόποινες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται η ίδια ή η μητέρα της και η απάντηση του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου ήταν πως ο ίδιος μίλησε για το ηθικό μέρος της υπόθεσης.

Η κυρία Κασιμάτη είπε πως βγήκε να υπερασπιστεί την τιμή της και ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος απάντησε σε έξαλο ύφος "Να τη χέσω την τιμή σας".

Η κυρία Κασιμάτη προσπαθούσε να πει την αλήθεια και να αποκαταστήσει την πραγματικότητα και ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος της έκλεισε το τηλέφωνο.

Η κυρία Κασιμάτη επικοινώνησε ξανά με την εκπομπή για να συνεχίσει και ενώ δεχόταν συνεχείς επιθέσεις από τον κύριο Τριανταφυλλόπουλο του είπε πως είναι ψεύτης(λογικό αφού όντως πολλά από αυτά που είχε πεί ήταν ψέματα), είχε σκοπιμότητα και είναι καθοδηγούμενος, και το στήριξε στο γεγονός πως ενώ η κυρία Κασιμάτη είχε δηλώσει επανηλημένα την συμπαράστασή της στα "θύματα" της απάτης του γαμπρού της, ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος αφού δεν είχε ούτε επιγχειρήματα ούτε και αποδείξεις για τίποτα, την καλούσε συνέχεια να δηλώσει συμπαράσταση σε αυτούς.

Ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος είπε πως η κυρία Κασιμάτη και η μητέρα της εκμεταλεύονται το όνομα του πατέρα της, Γιώργου Κασιμάτη, ο οποίος ήταν πολιτικός.

Ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διώξει την κυρία Κασιμάτη από το κόμα "αύριο κιόλας"(σ.σ. σήμερα) επειδή ήταν αγενής.



ΡΕ!!!!!!!!!!
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ???????????????

Αυτός ο άνθρωπος είναι φασίστας!
Το ύφος του, ο τρόπος που μιλούσε, η συμπεριφορά του, τα επιχειρήματά του, ήταν όλα άθλια!

Έκανε επίθεση σε μια κοπέλα που είχε το θάρρος να βγεί και να αμυνθεί για την τιμή και την αξιοπρέπειά της.

Είμαι τόσο φορτισμένος που δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που είδα χθες!


Το μόνο που έχω να πω είναι ΜΠΡΑΒΟ σε αυτήν την κοπέλα!

Πραγματικά την χάρηκα πάρα πολύ!!!!!!

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

...έρχεται το Euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Της κακομοίρας γίνεται πάλι...

Έχουν ξεφύγει εντελώς τα πράγματα!

Τα 41(!) μέτρα για τον έλεγχο της ακρίβειας ...δεν έκαναν δουλειά!
Αύριο ανακοινώνονται άλλα 10!
Δε βαριέσαι... καλά να είμαστε να ανακοινώνουμε συνέχεια μέτρα...!
Σωστά Κωστάκη...?


Η υπόθεση με τον ΟΤΕ έχει ξεφτιλιστεί τελείως!
Αμφιβάλω αν και η ίδια η κυβέρνηση ξέρει τι ακριβώς γίνεται με αυτή την υπόθεση τώρα!
Μάλλον αλλιώς τα περίμεναν τα πράγματα και αλλιώς της ήρθαν...
Δεν πειράζει Κωστάκη..., μην αγχώνεσαι και βγεις πάλι και φωνάζεις στη Βουλή...


Η υπόθεση Ζαχόπουλου χάθηκε...
Την έκοψαν τη σειρά γιατί δεν είχε τηλεθέαση...
Αχ, βρε Κωστάκη! Τι παραγωγές είναι αυτές...?


Το θέμα της παιδείας δε μας αγχώνει προς το παρόν...
Βρήκαμε καραμέλα... "Μας το επιβάλλει η Ε.Ε." !!!
Έτσι δεν είναι Κωστάκη...?


Το θέμα των Σκοπίων τελείωσε με το βέτο...
Τι λέει ο καθένας από εμάς δεν μας πολυνοιάζει και ας είναι 10 φορές πιο προκλητικά από αυτά που λένε οι γείτονες...
Ε, Κωστάκη...?



Αλλά...



Υπάρχει ένα "αλλά"...


Τρίτη θέση στη Eurovision!!!!!!!!!!!!

Περίφανοι οι Έλληνες!
Πάλι κυβέρνηση η Ν.Δ!
Μπράβο Κωστάκη...!!!

Και αν κάτι δούμε και στραβώνει στην πορεία μην ανησυχείς Κωστάκη...

...έρχεται το Euro!!!!!!!!!!

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΘΕΜΑ: «Επιστροφή βιβλίων»

Το παρακάτω κείμενο είναι από το υπουργείο παιδείας και το στέλνει στα σχολεία της χώρας.

Το δημοσίευσε με e-mail η "Πορεία Αριστερή" στη σχολή μου.
Δεν ξέρω που το έμαθε και αν αληθεύει πάντως έχει ενδιαφέρον!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθμός ασφαλείας ……
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ENIAIOΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, Μαρούσι, 19-5-2008
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Αριθ. Πρωτ. 65351/Γ2
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βαθ. Προτερ.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι
Πληροφορίες : Α. Νικολόπουλος
Τηλέφωνο : 210-34.42.234


ΠΡΟΣ :
1. Περιφερειακές Διευθύνσεις όλης της
Χώρας.
2. Διευθύνσεις και Γραφεία Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης όλης της χώρας.
3. Σχολικές μονάδες όλης της
χώρας (μέσω των Διευθύνσεων Δ.Ε.).




ΘΕΜΑ: «Επιστροφή βιβλίων»

Έχει παρατηρηθεί ότι στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς πολλοί μαθητές προβαίνουν στην καταστροφή των βιβλίων τους (σκίσιμο, διασκορπισμός σελίδων,κάψιμο) στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ένα τέτοιο «έθιμο» αντίκειται στο δημοκρατικό ιδεώδες, καθώς υποδηλώνει την έλλειψη ευαισθησίας για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και αποκαλύπτει την απουσία σεβασμού στον έντυπο λόγο και, ενγένει, στην πνευματική αξία που εμπεριέχουν τα βιβλία.

Επιπλέον, γίνεται σαφές ότι οι μαθητές δεν έχουν αντιληφθεί το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που αποτελεί η έκδοση των σχολικών εγχειριδίων, ετησίως, για τους φορολογούμενους γονείς τους. Παράλληλα, καθίσταται αισθητή η έλλειψη οικολογικής παιδείας και ευαισθησίας με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του φυσικούπεριβάλλοντος, λόγω της κατασπατάλησης φυσικών πόρων.

Άλλωστε, η πρόκληση φθορών στα σχολικά βιβλία υποβαθμίζει την αισθητική αντίληψη των μελών της σχολικής κοινότητας και αντιβαίνει στην πολιτιστική καλλιέργεια, που πρέπει να διέπει τους εμπλεκομένους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεδομένων των δυσάρεστων συνεπειών αυτού του φαινομένου, καλούνται οιΔιευθυντές των σχολικών μονάδων, με δική τους ευθύνη, να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, για την ανάγκη επιστροφής των βιβλίων στα σχολεία, στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς 2007-08. Τα επιστρεφόμενα βιβλία προορίζονται για ανακύκλωση προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, τα οποία και θα διατεθούν στις σχολικές επιτροπές για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 2008-09, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την εφαρμογή του συστήματος της επιστροφής και επαναχρησιμοποίησης βιβλίων σε άριστη κατάσταση. Αναλυτικότερα, οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν καθαρά τα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία θα επιστραφούν με τη λήξη του σχολικού έτους και θα διανεμηθούν στους μαθητές που θα τους διαδεχθούν. Εξαιρούνται μόνο εκείνα τα σχολικά εγχειρίδια που προορίζονται για χρήση μεγαλύτερη του ενός έτους. (π.χ. βιβλία Πληροφορικής, βιβλία αναφοράς κ.ά.)

Με την εφαρμογή του συστήματος της επιστροφής των βιβλίων θα γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων, αφού θα επαναχρησιμοποιούνται τα καθαρά αντίτυπα και ανακυκλώνονται τα φθαρμένα. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα αποφεύγεται η κατασπατάληση χαρτιού, που είναι οικολογικά επιζήμια, και θα εμπεδώνεται ο σεβασμός των μαθητών στην πνευματική αξία των σχολικών βιβλίων, γεγονός που θα έχει άλλωστε τεράστια παιδαγωγική σημασία.

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΕΝ ΑΡΧΗ...

ΕΝ ΑΡΧΗ εποίησεν ο Θεός τον Ουρανόν και την Γην....
Η δε Γη ήτο άμορφος και έρημος και σκότος περιεπλάνατο επί του προσώπου
της αβύσσου,
Και πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων.
Και είπεν Κύριος ο Θεός: Γεννηθήτω το μηδέν και εγένετο το μηδέν.
Και είδεν ο Θεός ότι το μηδέν καλόν εστί.
Και διεχώρισεν ο Θεός το μηδέν από το ένα και τα αποκάλεσε bit,
Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα πρώτη.

Και είπεν ο Θεός: Θέσωμεν το μηδέν και το ένα εν σειρά των οκτώ και
δημιουργήσωμεν το byte, και εγένετω ούτω.
Και εδημιούργησεν Κύριος ο Θεός εξ αυτών τας λοιπάς πληροφορίας,
ήτοι τα Kbyte, Mbyte, TeraByte και επόμενα,
Και είδεν Κύριος ο Θεός ότι ταύτα πάντα καλά εισίν.
Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα δευτέρα.

Και είπεν ο Θεός: Δι' αυτών των μονάδων πληροφορίας δημιουργηθήτωσαν
προγράμματα και κατόπιν αυτών συστήματα, τα και λειτουργικά επονομαζόμενα.
Και εγένετο ούτω.

Και εδημιούργησεν Κύριος ο Θεός τα Unixοειδή λειτουργικά συστήματα,
Και είδεν Κύριος ο Θεός ότι ταύτα πάντα καλά εισίν.
Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα τρίτη.

Και είπεν ο Θεός: Γεννηθήτω το Linux εν τω μέσω των λοιπών Unixοειδών λειτουργικών
συστημάτων,
Και διαχωρισθήτωσαν τα καλά λειτουργικά συστήματα των κακών.
Και εγένετω ούτω,
Και εκάλεσεν ο Θεός το Linux ως GNU Linux,
Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα τετάρτη.

Και είδεν ο Θεός ότι πάντα α εδημιούργησεν καλά εισίν και ηυλόγησεν αυτά.
Είδεν, δε, ότι έδει υπάρχει τις διαχειριζόμενος αυτά, ότι εις πρόβατα απολωλότα
ομοίαζον.
Και είπε ο Θεός, δημιουργήσωμεν User καθ' εικόνα ημών και κατ΄ ομοίωσιν
Και ας εξουσιάζει ούτος επί των λειτουργικών συστημάτων και επί πάσης της Γης,
κατά το είδος αυτού.
Και είδεν ο Θεός ότι καλόν ήτο.
Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα πέμπτη.

Και πάλιν δεν είπεν ο Κύριος ο Θεός: Ουκ εστίν καλόν να είναι ο User μόνος.
Θέλω δώσει αυτώ βοηθόν όμοιον, αλλ' ολίγον καλύτερον αυτού, ίνα συνδράμει αυτόν
εν ταις δυσκολίαις.
Και επέβαλεν Κύριος ο Θεός έκστασιν επί του User και εκοιμήθη αυτός ύπνον βαθύν,
Και έλαβε κώδικα εκ της πλευράς αυτού και ενεπλούτισε τον κώδικα του παραληφθέντος,
Και ούτω εδημιούργησεν Κύριος ο Θεός τον Programmer.
Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα έκτη.

Και ηυλόγησεν αυτούς Κύριος ο Θεός και είπεν αυτοίς:
Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε παν πρόγραμμα και παν λειτουργικόν σύστημα,
και εξουσιάζετε επί των ισχυρών υπολογιστήρων, οικιακών τε και δημοσίων, φέροντες ούτω
ισχυράς και χρήσιμους εφαρμογάς επί της Γης. Ησαν δεν αμφότεροι παντί αρχάριοι,
εν τε τω χειρισμώ των προγραμμάτων και εν τω προγραμματισμώ.

Παρά ταύτα, εώρακεν ο Θεός πάντα όσα εποίησεν, και ιδού ήσαν άπαντα καλά λίαν.

Και εφύτευσεν ο Θεός ψηφιακόν Παράδεισον εις Ανατολάς, την και Εδέμ αποκαλούμενην,
και έθεσεν εν αυτώ User και Programmer ίνα εργάζωνται επί των λειτουργικών συστημάτων
και φυλάττουσιν αυτά και εφαρμόζουσιν αυτά κατά τας εντολάς Του.

Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα εβδόμη.

Εκέκραξεν δε στεντορεία τη φωνή Κύριος ο Θεός τον User και τον Programmer,
λέγων αυτοίς: Από παντός λειτουργικού συστήματος ελεύθερα θέλετε δοκιμάζειν,
των δε Παραθύρων του Bill μηδέποτε δοκιμάσει. Καθ' ην γαρ ημέραν δοκιμάσετε
τα Παράθυρα, θέλετε εξαπαντός αποθανείν.

Ο Bill, όμως, ήτο φρονιμότερος κατά την πανουργίαν πάντων των δημιουργημάτων,
α Κύριος ο Θεός εποίησεν.

Και είπεν ο Bill προς τον Programmer: Αλήθεια εστί ότι Κύριος ο Θεός σας είπε
εξ όλων των λειτουργικών όπως δοκιμάσετε, πλην των Παραθύρων,
των και της Χιλιετίας αποκαλούμενων;

Και είπε ο Programmer προς τον Bill: Όντως πονηρέ, δυνάμεθα όπως δοκιμάσωμεν
εξ όλων των FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Linux, NextSTEP, πλην των Παραθύρων σου,
είτε της Χιλιετίας είτε άλλων, διότι από εκείνην την ημέραν και μετά θα αποθάνωμεν.

Και υπέλαβεν εκ νέου ο παμπόνηρος Bill προς τον Programmer: Δεν θέλετε βεβαίως
αποθανείν, αλλ' ηξεύρει ο Κύριος ότι καθ' ην ημέραν δοκιμάσετε των Παραθύρων
μου θέλουσιν ανεωχθεί οι οφθαλμοί σας και θέλετε αναβαθμισθείτε ως Administrators,
γίγνωσκοντες ούτως το καλόν εκ του κακού;

Και είδεν ο Programmer ότι τα Παράθυρα εφαίνοντο τέλεια κατά την όψιν,
ευφάνταστα κατά το design και ελκυστικά εις την χρήσιν, ως δίδοντα γνώσιν.
Και εγκατέστησεν τα Παράθυρα επί τω εν του ψηφιακού Παραδείσου κεντρικώ Server.

Επλησιάσεν ο User αρχίσας και αυτός όπως εγκαθιστά Οδηγούς ποικίλους επί των
Παραθύρων, έτι αυξάνων τον όγκον και την δυστοκίαν αυτών.
Και ηνεώχθησαν οι οφθαλμοί αμφότερων και εθαύμασαν, πλην όμως ουχί επί μακρόν,
δίοτι αίφνης κατέρρευσεν το του Παραδείσου δίκτυον.
Και ήρχισον τότε κλαυθμούς και οδυρμούς, αναζητούντες απεγνωσμένως Service Packs.

Και ήκουσαν τότε την φωνήν Κυρίου του Θεού αυτών, περιπατούντος εν τω
Παραδείσω προς το δειλινόν, και εκρύφθησαν User τε και Programmer από
προσώπου Κυρίου του Θεού, εν μέσω των του Παραδείσου υπολογιστήρων.

Εκάλεσεν δε Κύριος ο Θεός τον User και είπεν αυτώ: Πού είσαι;
Ο δε είπε Κυρίω τω Θεώ: Την φωνήν σου ήκουσα Κύριε εν τω Παραδείσω και
έτρεξα να κρυφθώ, διότι εφοβήθην, επειδή κατέρρευσεν το δίκτυον.
Και έιπεν αυτώ ο Θεός: Και πού ηξεύρεις ότι κατέρρευσεν το δίκτυον;
Πώς είναι δυνατόν να κατέρρευσεν το δίκτυον μετά των εν αυτώ εγκατεστημένων
Unixοειδών λειτουργικών συστημάτων; Ή μήπως εγκατέστησές τι εκ του
απηγορευμένου λειτουργικού συστήματος του Bill;

Και απεκρίθη ο User: Ο Programmer τον οποίον μου έδωσες να είναι μετ' εμού,
αυτός εκείνος έλαβε εκ του Bill μια distribution Παραθύρων ΜΕ και ούτω
εγκαταστήσαμεν αυτά, διότι ήσαν αρεστά εις τους οφθαλμούς μας Κύριε, ως δίδοντα γνώσιν !

Και είπεν ο Θεός τω Programmer: Άφρων! Τι ήτο αυτό ο εποίησες ;
Κλαυθμηρίζων δε ο Programmer είπεν τω Κυρίω: Ο όφις ο Bill με εξηπάτησε, λέγων ότι
τούτο εστί σταθερότερον λειτουργικόν σύστημα των άλλων και ότι ουδέποτε χρήζει
επανεκκινήσεως εις Server, βασιζόμενος ο πανούργος εις Παράθυρα.

Και είπεν Κύριος ο Θεός προς τον όφιν τον διοπτροφόρον: Επειδή εποίησες τούτο,
επικατάρατος να είσαι μεταξύ πασών των εταιρειών, και ζαχαρώδη προϊόντα ριφθήσονται
κατ' εσού εις τας περιοδείας σου ανά την Γην, και είτε θέλεις διασπασθεί εις δύο εις
τρία και εις τέσσερα, και έχθραν θέλω στήσει μεταξύ εσού και των Κριτών και των κυβερνήσεων.

Προς δε τον User είπεν ο Κύριος ο Θεός: Θέλω μεγάλως υπερπληθύνει τας λύπας και τους
πόνους σου, κατά το Administrating υπό τα Παράθυρα. Με λύπας δε θέλεις διορθώνει
τα δίκτυα και άπαντα τα εις τα λειτουργικά του Bill βασιζόμενα προγράμματα.

Προς δε τον Programmer είπεν: Επειδή υπήκουσας εις τον λόγον του User και συμμετείχες
εις την των Παραθύρων εγκατάστασιν, την οποία προσέταξα εις σε, λέγων μη στήσαι αυτά,
κατηραμένοι να είναι οι προσωπικοί υπολογιστήρες εξ' αιτίας σου, και με λύπας θέλεις
«απεντομώσει» τα εκ του όφεως του διοπτροφόρου προερχόμενα προγράμματα.

Έκτοκτε δε και ως σήμερον, με λύπας, πόνους, οιμωγάς και κατάρας, οι απόγονοι του
Programmer και του User συνεχίζουσιν τας εργασίας των επί των υπολογιστήρων,
του όφεος συλλέγοντος πλούτον, τιμάς και δόξαν.





Το διάβασα στο kamenapixel, μου άρεσε πάρα πολύ και είπα να το δημοσιεύσω και εδώ!

πηγή:
Ηλιοτρόπιο

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΕΝΑ POST ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ !!!

Από το moyratos.blogspot.com



Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της Αμαλίας. (για να μάθετε ποια ήταν η Αμαλία μπείτε εδώ)

Θα ήθελα να προτείνω το εξής και θα παρακαλούσ
α σε όλους τους bloggers να το προωθήσουν παντού, για την 1η Ιουνίου 2008, ημέρα της Αμαλίας.

Πρόταση:


Να postάρουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι bloggers στα blog τους ένα κοινό post (πρότασή μου το τελευταίο post της Αμαλίας από το blog της το οποίο θα βρείτε εδώ) μαζί με το βιντεάκι από το youtube που θα βρείτε εδώ. Στο τέλος του κάθε post θα μπορεί ο καθένας μας να γράψει ένα σχόλιο για το θέμα της υγείας.

Σκοπός αυτού του post είναι:
1) για τον άδικο και ταλαιπωρημένο χαμό της Αμαλίας (σκεφθείτε ότι μπορεί να συμβεί και σε όλους μας κάτι αντίστοιχο)
2) Με την συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων blogger θα ξεθαφτεί και πάλι η υπόθεση και να ερευνηθεί εις βάθος μέχρι να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Έτσι απλά για να τιμήσουμε την μνήμη της όσο το δυνατόν περισσότεροι bloggers και να κράξουμε το κατεστημένο που επικρατεί με τα φακελάκια και τις δήθεν αμπελοφιλοσοφίες των μπακαλογι
ατρών.

Το post να έχει την παρακάτω μορφή:



"Tα 15' του Γουόρχολ να αφήσουν βάση"

"Παιδιά, σε πρώτη φάση, ΄νομίζω οτι τα πράγματα καλα πήγαν.Η μπλογκόσφαιρα δημιούργησε "κάτι". Ως προς τα δικά μου κίνητρα θέλω να πω. Το ρημαδοφάρμακο που μού στερούσαν, είχα καταφέρει και το είχα πάρει λίγο πριν γίνει αυτό το ξέσπασμα με το fakellaki , οπότε η θέλησή μου όλη μπορούσε πλέον να επικεντρωθεί στη μεγάλη μου επιθυμία: να σταματήσουν οι (περισσότεροι) γιατροί που είναι τα αλαζονικά βόδια να είναι κατεστημένο. Αν είναι και δε μπορούν να εξαφανιστούν, ας είναι τουλάχιστον η εξαίρεση- όχι ο κανόνας ρε παιδια, ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει, δυστυχώς. Ήθελα να δείξω μόνο κάποιους τρόπους άμυνας, κι ένας από αυτούς είναι η δημοσίευση του τι γίνεται: τη σκέφτονται τη φημουλα τους όλοι αυτοί που δε βρίσκουν ραντεβου παρά μόνο μετά από έξι μήνες εκτος κι αν..... Τη σκέφτονται τη μείωση της πελατείας όλοι αυτοί που πας να σού κόψουν τις αμυγδαλές και βγαίνεις τελικά με βλεφαροπλαστική..... Τη σκέφτονται την αποζημίωση που θα δώσουν (αν σοβαρευτούν τα ελληνικά δικαστήρια) αυτοί που σου δίνουν αγωγή για ζάχαρο, ενώ έχεις υπογλυκαιμια.... Λυπάμαι που λόγω παρελθόντων ετών την έχουν γλιτώσει οι περισσότεροι δικοί μου Προκρούστηδες - αλλά η αλήθεια οταν βγαινει προειδοποιεί τουλάχιστο τα επόμενα υποψήφια θύματα Οσο για την τηλεόραση, θέλω να ξέρετε γιατι δε βγήκα, παρ'όλο που από χθες το ξημέρωμα με έχουν ζητήσει Ο-Λ-Ο-Ι και τους ευχαριστώ. Ο ένας λόγος είναι αυτός που έχω γράψει και στο "ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ", αλλά μάλλον το πήραν για πλάκα: λόγω της κατάστασης των πνευμόνων μου, η φωνή μου δεν αντέχει εντάσεις και βήχω μόλις θυμώσω ή σηκώσω λίγο την ένταση της φωνής. Λέτε να είχα απέναντί μου κανένα ιατρίδιο (γιατι,αλλιώς,γιατί να πάω;) ή κανένα Σούρα και να μην ένιωθα ένταση; Αφήστε που στα πάνελ συνήθως αυτός που δεν έχει επιχειρήματα φωνάζει για να υπερκαλύψει τους άλλους- άρα είμαι χαμένη από χέρι!! Δεν ήθελα να δείξω εικόνα αδυναμίας λόγω της φωνής μου και μόνο, γι αυτό και θα συνεχίσω να παλεύω γραπτώς- μεχρι τουλάχιστον (αν) βελτιωθούν οι αναπνοές μου. Δευτερον, πού θα βρισκόταν γιατρός να υποστηρίξει έστω τα εξωφθαλμα δίκαιά μου; Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει; Νομίζω οτι και -προς το παρόν- γραπτώς μπορώ να δείξω οτι υπαρχει τρόπος προστασίας από όποιες σαρκοβόρες,ευρω-βόρες κλπ διαθέσεις.... Ηδη, εγώ, στη δεινή κατάσταση που είμαι, και πέρα από την τύχη που είχα να πέσω σε αξιοπρεπείς ανθρώπους τελευταία, και με "άλλους" που αναγκαστικά έχω μπλέξει εμβόλιμα ΔΕΝ εχω δώσει φακελλάκι εδώ και δυο χρόνια, παρ'οτι αμέσως ή εμμέσως μου ζητήθηκε!!! (καμιά φορά θα δημοσιεύσω δυο τέτοια περιστατικά μόνο και μόνο για να γελάσουμε) Κλείνοντας, θα ήθελα να πω μια φράση του γιατρού του Ανευλαβή, που για κάποιο λόγο τριγυρίζει απ'το πρωι στο κεφάλι μου "Είτε δώσεις φακελλάκι είτε δε δώσεις, την ίδια δουλειά ξέρει να σού κανει ο γιατρός" Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας..."

Αμαλία Καλυβινού, 03/05/2007

(Το σχόλιό σας)







Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Παπαγαλάκια ή απλά ...ηλίθιοι????

Πραγματικά τι από τα δύο είναι οι δημοσιογράφοι "ευρείας κατανάλωσης"?

Η γνώμη μου είναι πως είναι και τα δύο!

Υπάρχουν μερικοί "μεγάλοι" (έτσι θα τους λέμε αφού έτσι πιστεύουν οι ίδιοι)που ξέρουν καλά το παιχνίδι και αυτοί είναι που παίζουν τη μουσική...
Όλοι οι υπόλοιποι που καλύπτουν το υπόλοιπο ειδησεογραφικό πρόγραμμα απλά χορεύουν στο ρυθμό που βαράνε οι "μεγάλοι"!

Για τους "μεγάλους" δεν έχω να πω τίποτα. Αυτοί εξυπηρετούν συμφέροντα(δικά τους ή άλλων δεν έχει σημασία) και πράττουν αυτό που πρέπει για να τα εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα γίνεται!

Οι "ευρείας κατανάλωσης" είναι το θέμα για μένα!

Λένε και παρουσιάζουν αυτά που ακούν από τους "μεγάλους" γιατί τα αποδέχονται? (Καλά Παπαγαλάκια)

Λένε και παρουσιάζουν αυτά που ακούν από τους "μεγάλους" απλά επειδή τα είπαν οι "μεγάλοι"? (Ηλίθια Παπαγαλάκια)

Λένε και παρουσιάζουν αυτά που τους επιβάλουν? (Απλά Παπαγαλάκια)

Λένε και παρουσιάζουν ότι να 'ναι αρκεί να πουλάει? (Επαγγελματίες Παπαγαλάκια)

Λένε και παρουσιάζουν ότι να 'ναι? (Ηλίθιοι)



Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην τηλεόραση σήμερα πάντως ενημέρωση δεν είναι!

Αν παρατηρήσει κάποιος ένα δελτίο ειδήσεων χωρίς να θέλει να ενημερωθεί θα δει πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια πλήσης εγκεφάλου!


Μα και οι υπόλοιποι της τηλεόρασης...

Έχετε δει ποτέ μεσημεριανές εκπομπές????????

Άκουσα σε μια από αυτές πως το σπέρμα του κόκορα είναι πολύ δυνατό και γι' αυτό καταφέρνει και διαπερνά το τσόφλι του αυγού και γίνεται το κοτοπουλάκι...
Όχι δεν ήταν αστείο δυστυχώς...

Τι βλέπουμε?
Τι ακούμε?


Ο κύριος Λαζόπουλος έχει ξεφύγει????

Δεν έχω τίποτα μαζί του, ίσα ίσα που προσπαθώ να μην χάνω εκπομπή του γιατί με κάνει και γελάω!

Αλλά ντε και το καλά να μας πείσει πως :
...η κυβέρνηση "απλά δεν τα καταφέρνει"
...το ΠΑΣΟΚ έχει διαλύσει και ο Παπανδρέου είναι ο πιο άχρηστος πολιτικός που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα
...ο Τσίπρας είναι καλός αλλά θέλει δουλειά
...και όλοι πρέπει να ψηφίσουμε ΚΚΕ και Παπαρήγα γιατί είναι η μόνη αξία σήμερα!

Άστο βρε χριστιανέ μου...
Κάνε μας να γελάμε με τα υπόλοιπα!


Δεν ξεκαθάρισα λοιπόν τι είναι οι κύριοι της ΤιΒι!!!

Παπαγαλάκια ή απλά ...ηλίθιοι???????

Θα πω λοιπόν πως ότι και να είναι αυτοί καλά το κάνουν γιατί αυτή είναι η δουλειά τους και ζουν από αυτή!

Εμείς όμως που τους βλέπουμε για να ενημερωθούμε και να ψυχαγωγηθούμε δεν χρειάζεται να είμαστε ούτε παπαγαλάκια τους αλλά ούτε και ηλίθιοι!

Ας σκεφτόμαστε τι είναι αυτό που βλέπουμε και ακούμε πριν να το υιοθετήσουμε και το κάνουμε δικό μας!

Ας σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω όταν τους ακούμε όλους μαζί να λένε το ίδιο πράγμα σαν χωρωδία!

Ας είμαστε αυτόβουλα και ανεξάρτητα όντα όπως πρέπει να είναι ο άνθρωπος!

Ας έχουμε τη δική μας άποψη για αυτό που γίνεται γύρω μας και ας είναι λάθος! Αν είναι δική μας μπορεί να διορθωθεί και να γίνει η σωστή! Αν μας την έχουμε επιβάλει δεν θα μπορούμε να δούμε ότι είναι λάθος!



Τώρα θα μου πείτε :

Τι λες ρε φιλαράκο? Δεν είσαι ούτε 25 και έχεις το θράσος και μας δίνεις συμβουλές????


Και θα σας πω:

Ναι! Αφού ακόμα μπορώ και λέω τη γνώμη μου χωρίς να με εμποδίζει κανεις...

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Μεγαλώνει κάθε μέρα...!!!

Μια πρόχειρη λίστα με τα κατορθώματα της κυβέρνησης της Ν.Δ από το 2004 και μετά που κατάφερα να θυμηθώ τώρα...


...η Απογραφή του Αλογοσκούφη...

...ο βασικός μέτοχος...


...το γρηγορόσημο του Ρεγκούζα...


...οι μεταγραφές του Τσιτουρίδη...


...οι Ινδοί του Μαγγίνα...


...οι απαγωγές των Πακιστανών...


...οι Υποκλοπές...


...οι νταβατζήδες που διοικούν το κράτος...


...η "μαγεία" που μας έκανε 25% πλουσιότερους μέσα σε μια νύχτα...


...το αυθαίρετο του Σουφλιά...


...η γαλοπούλα του Μπασιάκου...


...ο Κουκοδήμος στην ταράτσα...

...τα δομημένα ομόλογα...

...οι κουμπάροι με τις χειροπέδες...


...οι 250 χιλιάδες συμβασιούχοι...


...το άρθρο 16...


...τα πράσινα παπούτσια...


...ο φοιτητής που σκόνταψε πάνω στις ζαρτινιέρες...


...η παράνομη ψηφοφορία στη βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος...


...οι κουκουλοφόροι που δεν μπορούσαν να συληφθούν...


...ο άγνωστος στρατιώτης που "αυτοπυρπολήθηκε"...


...οι πυρκαγιές...


...ο στρατηγός άνεμος...


...η ασύμετρη απειλή...


...τα τριχίλιαρα για την εξαγορά ψήφων...


...τα κοντέινερς που μένουν οι πυροπαθείς...


...τα εκατομύρια ευρώ αλληλεγγύης των Ελλήνων που εξαφανίστηκαν...


...ο Ζαχόπουλος...


...η Ολυμπιακή...


...η φάρσα με το σκοπιανό...


...το φιάσκο στα Ζωνιανά...


...η πώληση του ΟΤΕ...


...η πώληση των λιμανιών...


...το ασφαλιστικό...

...οι χιλιάδες τόνοι μολυσμένου λαδιού...

...η ανεξέλεκτη ακρίβεια...

...οι "αξιοκρατικές" προσλήψεις που γίνονται με συνέντευξη...

...η ΜΚΟ της κυρίας Νατάσας Καραμανλή...

...το πτυχίο Ιατρικής της κυρίας Νατάσας Καραμανλή που το πήρε σε 2 χρόνια...

...η διακοπή της εκπομπής "ρεπορταζ χωρίς σύνορα" του Κούλογλου...



...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...



Δεν είναι ούτε με τη σωστή χρονολογική σειρά ούτε ταξινομημένα ανάλογα με τη σοβαρότητά τους.

Όποιος θυμηθεί και κάτι άλλο(που σίγουρα υπάρχει) ας το αφήσει σε σχόλιο να το προσθέσω!

Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Ακου, ανθρωπάκο...

«Επιτρέπεις στους ισχυρούς να απαιτούν τη δύναμη εν ονόματι “του ανθρωπάκου”. Όμως, εσύ ο ίδιος παραμένεις βουβός. Ενισχύεις τους ισχυρούς με περισσότερη δύναμη. Επιλέγεις για εκπροσώπους ανθρώπους αδύναμους και κακοήθεις. Τελικά διαπιστώνεις πάντα, πολύ αργά, πως σ' έπιασαν κορόιδο.»

«Διαφέρεις από τον ισχυρό σε τούτο μόνο, ο ισχυρός υπήρξε κάποτε ένας πολύ μικρός ανθρωπάκος, αλλά ανέπτυξε μια σημαντική ικανότητα. Αναγνώρισε την ποταπότητα και την ανεπάρκεια των σκέψεων και των πράξεών του. Κάτω από την πίεση κάποιου έργου που θεώρησε σημαντικό, έμαθε να διακρίνει ότι η μικρότητα κι η ευτέλειά του απειλούσαν την ευτυχία του. Με άλλα λόγια ο ισχυρός γνωρίζει πότε και σε τι είναι ανθρωπάκος. Ο ανθρωπάκος, όμως, δε γνωρίζει ότι είναι ποταπός και φοβάται να το μάθει. Κρύβει την ποταπότητα και την ανεπάρκειά του πίσω από αυταπάτες δύναμης και μεγαλείου, τη δύναμη και του μεγαλείου κάποιου άλλου. Είναι περήφανος για τους μεγάλους στρατηγούς του, αλλά όχι για τον εαυτό του. Θαυμάζει την ιδέα που δεν είχε κι όχι εκείνη που είχε. Όσο λιγότερο καταλαβαίνει κάτι, τόσο περισσότερο πιστεύει σ' αυτό. Κι όσο καλύτερα αντιλαμβάνεται μια ιδέα, τόσο η πίστη του σ´ αυτήν κλονίζεται.»

«Επί εκατοντάδες χρόνια αληθινά μεγάλοι διανοητές έκαναν ανυπολόγιστες θυσίες. Αφιέρωσαν το νου και τη ζωή τους για να σου εξασφαλίσουν την ελευθερία και την ευημερία σου. Ε, λοιπόν, τα ανθρωπάκια που αναδύθηκαν από τους κόλπους σου, ανακάλυψαν πως δε χρειάζεται να καταβάλει κανείς τόσο κόπο και μόχθο. Εκείνο που κατόρθωσαν, μετά από δοκιμασίες και σκληρό πνευματικό αγώνα πολλών χρόνων, οι αληθινά μεγάλοι διανοητές, αυτοί κατάφεραν να το καταστρέψουν σε λιγότερο από πέντε. Μαλιστα, τα ανθρωπάκια από τις τάξεις σου ανακάλυψαν τον τρόπο να επισπεύδουν τη διαδικασία. Η μέθοδός τους είναι χυδαία και κτηνώδης. Σου λένε απερίφραστα ότι εσύ κι η ζωή σου, τα παιδιά κι η οικογένειά σου δεν αξίζουν πεντάρα, ότι είσαι ένα ηλίθιο ανδράποδο που μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν. Δε σου υπόσχονται ατομικές, μα εθνικές ελευθερίες. Δε λένε λέξη περί αυτοσεβασμού. Σου λένε μονάχα να σέβεσαι το κράτος. Δε σου υπόσχονται προσωπική μεγαλοσύνη, αλλά εθνικό μεγαλείο. Εφόσον η «ατομική ελευθερία» και η «ατομική μεγαλοσύνη» δε σημαίνουν για σένα το παραμικρό, ενώ η «εθνική ελευθερία» και τα «εθνικά συμφέροντα» διεγείρουν τις φωνητικές σου χορδές ακριβώς όπως τρέχουν τα σάλια του σκύλου μπροστά στο κόκαλο.»

«Δε σ´ αγαπούν ανθρωπάκο, σε περιφρονούν, επειδή περιφρονείς τον εαυτό του. Σε ξέρουν απ' έξω κι ανακατωτά...»

«Γνωρίζουν τις χειρότερες αδυναμίες σου, όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσύ. Σε θυσίασαν σ' ένα σύμβολο κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σ' εξουσιάζουν. Εσύ ο ίδιος τους αναγόρευσες αφεντικά σου και συνεχίζεις να τους στηρίζεις, παρόλο που πέταξαν τις μάσκες τους. Στο ´παν κατάμουτρα: «Είσαι και θα είσαι πάντα κατώτερος, ανίκανος να αναλάβεις την παραμικρή ευθύνη». Κι εσύ τους αποκαλείς καθοδηγητές και σωτήρες και φωνάζεις «ζήτω, ζήτω».»

«Δεν έχεις κανένα αισθητήριο για να διακρίνεις τον πραγματικά μεγάλο άνθρωπο. Ο χαρακτήρας του, τα βάσανά του, η λαχτάρα του, η οργή του κι ο αγώνας του για σένα σου είναι άγνωστα. Αγνοείς εντελώς πως υπάρχουν άντρες και γυναίκες που, από φύση τους, είναι ανίκανοι να σε καταπιέσουν και να σε εκμεταλλευτούν, άντρες και γυναίκες που θέλουν να είσαι ελεύθερος, πραγματικά κι αληθινά ελεύθερος. Μα αντιπαθείς τούτους τους άντρες και τις γυναίκες, επειδή είναι έξω από τη φύση σου. Είναι απλοί και ειλικρινείς. Εκτιμούν την αλήθεια, όσο εκτιμάς εσύ την κομπίνα. Βλέπουν μέσα σου σα να ´σαι διάφανος, αλλά δε σε περιφρονούν. Θλίβονται για την κατάντια του ανθρώπου. Μα διαισθάνεσαι πως βλέπουν μέσα σου και νιώθεις να απειλείσαι. αναγνωρίζεις τη μεγαλοσύνη τους, ανθρωπάκο, μόνο όταν πολλά άλλα ανθρωπάκια σου πουν ότι είναι μεγάλοι. Φοβάσαι τους μεγάλους ανθρώπους, την επαφή τους με τη ζωή και την αγάπη τους γι' αυτή. Όμως ο μεγάλος άνθρωπος σε αγαπά, όπως θα αγαπούσε κάθε ζωντανό πλάσμα. Δε θέλει να υποφέρεις, όπως υποφέρεις χιλιάδες χρόνια τώρα. Δε θέλει να λες ανοησίες, όπως λες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δε θέλει να δουλεύεις σαν μουλάρι, επειδή αγαπά τη ζωή και θέλει να την απαλλάξει από τα βάσανα και τον εξευτελισμό.»

Μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο "Άκου, ανθρωπάκο" του Βίλχεμ Ράιχ.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Η επιστροφή μου...!!!

Σχεδόν ένας μήνας!!!!!!!!

Λίγο ακόμα και θα το κλείναμε το "μαγαζί" !!!

Αλλά εδώ πάλι!

Να πούμε μερικές σκέψεις να περάσει η ώρα!

Αφού λοιπόν αναστήθηκε ο Ιησούς και βαλαμε χιλιάδες αρνάκια να γυρίζουν ατελείωτες ώρες πάνω από τα κάρβουνα μέχρι να είναι έτοιμα να τα καταβροχθήσουμε, σιγά σιγά τα καταφέραμε όλοι και γυρίσαμε στην καθημερινότητά μας...!

Κάθε κατεργάρης στον πάνγκο του που λένε!

Το θέμα είναι πως μετά τις διακοπές του Πάσχα όλα μου φαίνονται ανούσια!
Ακόμα και το φαγητό, αφού είμαι κρυωμένος...!

Είναι αυτό που μας πιάνει ώρες ώρες που δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με τίποτα!
Ακούς το ένα, ακούς το άλλο και τίποτα δε σου τραβάει την προσοχή! Τίποτα δε σε ερεθίζει ώστε να ασχοληθείς μαζί του λίγο παραπάνω!

Μέχρι και δήλωση του Καραμανλή άκουσα και δε με τσάτισε.... (σοβαρή η κατάστασή μου!!!!!)

Ελπίζω να επανέλθω σύντομα γιατί βαριέμαι πολύ να βαριέμαι... (φαντάσου πόσο βαριέμαι!)

Anyway...
Ελπίζω να βρω το ρυθμό μου και πάλι και να ποστάρω που και που καμιά σκέψη...
Γιατί αυτό θα σημαίνει πως θα σκέφτομαι...........